Stresscoaching / counselling

Herken jij jezelf in een van de volgende situaties?

  • stressklachten (vermoeidheid, prikkelbaarheid, concentratieproblemen, enz)
  • overspannenheid
  • burn-out
  • angst en paniek (die vaak voorkomen bij burn-out)
  • emotionele problemen
  • (hoog)gevoeligheid
  • rouw en verlies
  • slaapproblemen
  • levensvragen en zingeving

Dan kan LIGHTHOUSE coaching & training voor jou uitkomst bieden.

 

Ik bied je persoonlijke begeleiding bij ongewenste, pijnlijke, ongemakkelijke of moeilijke situaties in jouw leven. Kernbegrippen voor mij zijn daarbij: aandacht, begrip, ruimte en regie (jij hebt de regie, jij bepaalt het tempo, samen gaan we op zoek naar manieren zodat jij weer grip kan krijgen op je situatie). Deze persoonlijke begeleiding via coaching en counselling kan je helpen om de balans in jezelf en je leven terug te vinden en je klachten te verminderen.

 

Stresscoaching

Bij stresscoaching richten we ons specifiek op stress. Onder andere kijken we naar je stresssignalen en begeleid ik je bij het krijgen van meer inzicht in wat bij jou stress veroorzaakt, hoe je dat kan aanpakken en hoe je anders met stress om kan gaan. Vaak wordt hierbij gebruik gemaakt van het werkboek ‘Stress Reductie Training’ (zie trainingen).

Lees meer over stress, overspannenheid en burn-out op de betreffende pagina’s.

 

Coaching en counselling

Counselling is een term die je misschien niet zo bekend is. Coaching en counselling zijn beide een vorm van individuele persoonlijke begeleiding en vullen elkaar aan. Coaching helpt je richting te bepalen en je doelen te behalen, terwijl counselling dieper kijkt en je helpt inzicht te krijgen in je eigen mogelijkheden. Soms raak je tijdens coaching een pijnpunt of een blokkade. Counselling helpt je dit pijnpunt te verwerken of de blokkade op te ruimen om vervolgens je weer te kunnen richten op je doelen. Counselling en coaching zitten dus dicht tegen elkaar aan en in de praktijk is het vaak moeilijk een scherpe grens te trekken. Beide werken op een verschillend niveau en kunnen elkaar naadloos aanvullen. Als toegepast psycholoog kan ik schakelen tussen de beide niveaus, afhankelijk van wat jij nodig hebt.

Ik beperk me niet tot één specifieke techniek, maar maak gebruik van verschillende technieken op basis van de meest recente inzichten op het gebied van psychologie. Zo gebruik ik onder andere oplossingsgericht coachen, RET, het G-schema, progressieve relaxatie, autogene training, positieve psychologie en schrijfoefeningen. Zowel coaching- en counsellingstrajecten als trainingen worden ondersteund met mindfulness indien je daarvoor open staat.

Zo bied ik je praktische handvatten en een laagdrempelige en praktische vorm van hulpverlening. De overtuiging dat jij, net als ieder mens, alles in je hebt voor positieve verandering, staat hierin steeds centraal. De gesprekken zijn erop gericht je te stimuleren aan te geven hoe jij jouw situatie beleeft en waar je naar toe wilt. Daarbij zoomen we in op je gevoelens, wensen en ervaringen. In gesprekken en met behulp van (schrijf-)oefeningen, begeleid ik je in het verhelderen van je problemen en het verwerven van nieuwe inzichten. Door de ontstane inzichten en veranderingen in je gedachten, gevoelens, overtuigingen en gedrag krijg je weer grip op de situatie en neem je de regie zelf in handen.

 

Waarom bij mij?

Als je eenmaal de stap hebt gezet om hulp te vragen, is het belangrijk dat je de juiste hulpverlener kiest. Een klik is misschien wel de belangrijkste voorwaarde voor het slagen van je traject. Wat zou je graag willen weten? Denk daar alvast eens over na en stel gerust je vraag. Ik help je graag verder en werk met je samen zodat je snel een positief resultaat bereikt.

Als stresscoach ben ik gespecialiseerd in coaching en begeleiding van mensen met stress, overspannenheid en burn-out. Ik zie stresscoaching als een specialisme en heb daarom ruime kennis en ervaring opgedaan op het gebied van stress en stressbegeleiding om cliënten met stress, overspannenheid en burn-out via een gerichte aanpak te begeleiden. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Toegepast Psychologen (NBPT) en bij Stichting Stress Centrum. Wil je meer weten over mijn achtergrond, lees dan meer bij: over mij.

 

Voor wie

Coaching en counseling is geschikt voor alle mensen die tijdelijk een moeilijke periode doormaken en daarbij een steuntje in de rug nodig hebben. Door het voeren van gesprekken krijg je een duidelijker inzicht in je problemen en kun je deze zelf oplossen. Wanneer verandering van de situatie niet mogelijk is, wordt naar mogelijkheden gezocht om er anders mee om te gaan.