18 maart – Internationale Dag van de Slaap

Op 18 maart is het de internationale Dag van de Slaap. De dag vindt ieder ieder jaar plaats op de vrijdag voordat de lente begint en wordt ook wel World Sleep Day genoemd.

De dag is bedoeld als een viering van slaap. Deze dag stimuleert het besef dat slapen een eerste levensbehoefte is en daardoor aandacht en zorg verdient. Goed slapen is belangrijk voor je algehele gezondheid. Slaap is zelfs essentieel en dat wordt op deze dag benadrukt. En omdat niet iedereen het geluk heeft makkelijk en goed te slapen, wordt er uiteraard ook aandacht besteed aan slaapproblemen.

In 2016 draait de Dag om het thema: ‘Good Sleep Is A Reachable Dream’. Met dat thema wil de organisatie laten zien dat slaapproblemen verholpen kunnen worden. De eerste stap is erkenning van je slaapproblemen. De tweede stap is beseffen dat je er iets aan kan doen!

In het kader van de Internationale Dag van de Slaap vind je hieronder een aantal tips van Training Beter Slapen die helpen bij een goede nachtrust.

Voor meer informatie kun je ook terecht op de website van Fonds Psychische Gezondheid. Zij hebben voor deze dag tips voor iedereen met slaapproblemen, ontspanningsoefeningen en de Beter Slapen Challenge, te vinden via deze link naar de website.